CONTACT

 
KLAAS HOFSTRA & REGINA ALBRINK
Muziektheater
Beethoven vs Beethoven

Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: hele seizoen
Lengte: avondvullend met pauze
Bijzonderheden: vleugel noodzakelijk
Garantiesom: € 1.000,00 excl. 10% AR en de wettelijke BTW
Regina Albrink

Beethoven vs Beethoven
Spel: Klaas Hofstra
Piano: Regina Albrink
Regie: Margreet Blanken
 

KLAAS HOFSTRA & REGINA ALBRINK

Voorstelling:
Beethoven vs Beethoven

Een nieuwe voorstelling over Beethoven van Regina Albrink en Klaas Hofstra.

Deze  tweede voorstelling  is gebaseerd op de brieven die Beethoven stuurde aan zijn neef Karl. Vijf jaar heeft Beethoven met zijn schoonzuster geprocedeerd over de voogdij van Karl. Toen hij deze uiteindelijk verkregen had, bleek dat Karl andere ideeën over het leven had dan oom Ludwig.

De gevechten van Beethoven met zijn schoonzuster en Karl geven een fascinerend beeld van de man Beethoven: zijn goede bedoelingen, zijn frustraties, zijn liefde. Waarom was Beethoven er zo op gebrand die voogdij te verkrijgen? Er zijn geruchten dat Karl de zoon van Beethoven zelf was. Noemt Beethoven hem daarom in zijn brieven vaak `mijn zoon'? Allemaal vragen waar deze voorstelling een antwoord op probeert te geven.

Tussen de vaak dramatische teksten door komt `de onsterfelijke geliefde'  Beethoven troosten met zijn muziek. Die is tegelijk uiterst expressief (Beethovens sonate opus 57 heet wel de  Appassionata, hartstochtelijke) en héél precies; ze gaat altijd tot een misschien wel onmogelijke grens---maar nooit eroverheen. Het geheim van de populairste componist die er ooit is geweest?

Een boeiende voorstelling vol spanning, frustratie, liefde en verdriet, en prachtige muziek.

Eerder speelden Regina Albrink en Klaas Hofstra voorstellingen over Chopin, Beethoven en Liszt.  

De pers schreef over hun voorstellingen: De afwisseling tussen muziek en tekst was een uitzonderlijke manier om kennis te maken met de componist.

Regina Albrink studeerde in Amsterdam en Budapest. Traditiegetrouw geeft ze elk jaar een of meer kerstrecitals in Het Concertgebouw in Amsterdam; dat van 2004 is uitgezonden en het kerstrecital van 2008 is op dvd verschenen. Zij is te beluisteren op een aantal cd’s, waaronder de veelgeprezen "The Best of Gottschalk", "Liszt The Legend" en "The Many Colors of Chopin". Sinds enige jaren mag ze zich Steinway Artist noemen. Tijdens de Uitmarkt 2015 trad zij op in "Beethovens Best" in de Vondelkerk in Amsterdam.

Klaas Hofstra  trekt de hele wereld over met zijn solovoorstellingen. In Nederland is hij vooral bekend door zijn rollen van de arts Dick van Lennep in de tv-serie Medisch Centrum West en de postbode Sjoerd Bonnema in de Kameleonfilms.


 Foto's
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

P1010239.JPG 3.94 MB
beethoven6.jpg 1.08 MB
beethvenkoptelAJ.jpg 4.70 MB
klaasregina.JPG 1.66 MB
mKlaasde zee.JPG 788.80 kB