CONTACT

 
SPEAKERS ONLINE & DE ZEE THEATERPRODUCTIES
Theater
Maarten Spanjer
SPEAKERS ONLINE & DE ZEE THEATERPRODUCTIES

Voorstelling:
Maarten Spanjer

Maarten Spanjer: de persoon achter de acteur

Bij een acteur weet je nooit of iets gespeeld is of echt. En bij Maarten Spanjer geldt dit nog eens in het kwadraat. Maar doet dat er eigenlijk toe? Volgens Spanjer is het toch op z'n minst noodzakelijk het leven een beetje mooier te kleuren dan het is en de zaken iets aan te dikken, te verfraaien of te bagatelliseren waardoor het allemaal wat draaglijker wordt. Er is al ellende genoeg op de wereld.

Bekend geworden als Nederlands acteur zowel voor televisie (Taxi) als in de films 'Spetters', 'De Fabriek', 'Het Miskent Talent' en reclamespotjes van KPN met Rijk de Gooyer. Zijn optredens waren onderwerp van gesprek en zijn typetjes werden nagedaan.

In het laatste boek van Spanjer, 'Gisteren liep ze nog’ nemen hilarische ervaringen met Rinus Michels, Marco van Basten, Rijk de Gooyer en Youp van 't Hek een voorname plaats in. Hij beschrijft ze met liefde, maar spaart ze nooit. Uiteraard is er een hoofdstuk gewijd aan het programma ’Taxi’, waarmee hij de Gouden Roos van Montreux won. Dit boek gebruikt hij als uitgangspunt voor zijn theateroptreden waarbij televisiefragmenten uit ’Taxi’ andere programma’s de revue passeren.

Spanjer staat garant voor zeer uiteenlopende televisiekarakters en toneelpersonages. Hij kan hilarisch vertellen over de meest eenvoudige gebeurtenissen, herkenbare situaties en dagelijkse perikelen. Van een schijnbaar gewoon voorval kan hij een toestand of een happening maken die zijn weerga niet kent. Met Amsterdamse humor en aangeboren zelfspot neemt hij mensen op de hak en houdt hij zaken tegen het licht, waardoor je anders tegen de dingen aan gaat kijken. Maar of de situatie gespeeld is of echt... Daar zullen we bij Spanjer uiteindelijk wel nooit achter komen.De Zee Theaterproducties en Speakersonline brengen in uw theater diverse bekende Nederlanders uit de sportwereld, advocatuur, televisie en nog meer. Zij hebben allen een kant en klaar programma van 75 minuten over hun werk, leven en de achterkant van hun beroep. Wat het publiek altijd al wilde weten.

Combinaties zijn ook mogelijk tussen de verschillende speakers.

Op de website www.speakersonline.nl vindt u een groot aantal speakers dat te boeken is. Klik op de foto's van de speakers voor meer informatie over de betreffende persoon. Te boeken in het huidige en nieuwe seizoen 2017/2018.

Hartelijke groet,

Cor Henzen 
Speakersonline.nl

&

Marijke van der Zee 
De Zee Theaterproducties