CONTACT

 
WIM ANKER
Theater
Theatercollege
WIM ANKER

Voorstelling:
Theatercollege

Anker & Anker: voor al uw misdrijven

Naast het uitoefenen van zijn vak als advocaat vanuit de praktijk Anker & Anker Strafrechtadvocaten in Leeuwarden, geeft Wim Anker cursussen aan vakgenoten en spreekt hij graag over zijn beroep. "Want het lijkt een 'ver van m'n bedshow', een strafrechtadvocaat nodig hebben, maar voor je het weet is het realiteit", aldus Anker. En Wim kan er fantastisch - met praktijkvoorbeelden doorspekt - over vertellen.

Niet voor niets won hij in 2012 de Duidelijketaalprijs van de Vrije Universiteit: zijn manier van pleiten en vertellen laat niets aan duidelijkheid te wensen over. En zoals hij voor de rechter staat, spreekt hij ook in het gewone dagelijkse leven: verandering van toon en volume om zijn zin kracht bij te zetten is heel vanzelfsprekend en een opgestoken wijsvinger of gebalde vuisten zijn meer regel dan uitzondering.

Het grondrecht dat iedereen recht heeft op een eerlijk proces, staat hoog in het vaandel van het Friese kantoor, welk kantoor hij samen met zijn tweelingbroer runt. Ze weigeren dan ook geen zaken omdat mensen het niet kunnen betalen of op basis van de aard of de ernst van het feit en ze nemen nooit zelf contact op met een potentiële verdachte.

Wim Anker is samen met zijn broer landelijk bekend geworden door zeer spraakmakende zaken als Ferdi E., moordenaar Gerrit Jan Heijn, Martha U., 'de Engel des Doods', Richard Klinkhamer, de schrijver die zijn vrouw ombracht, de Volendamse caféhouder Jan Veerman en Theo H., recordhouder tbs.

Principieel en eigenzinnig, exceptioneel en nuchter: om Wim te zien spreken en pleiten is een belevenis op zich. Voor hem is iedere discussie een uitdaging en ieder gesprek een boeiende gebeurtenis. Maar inhoudelijk kan er een puntje aan worden gezogen en valt er geen speld tussen te krijgen. Oordeelt u zelf.


 Publiciteit
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

Recensie Friesch Dagblad Wim Anker 2016-03-10.pdf 134.97 kB
Wim Anker op de bühne.pdf 25.56 kB

 Foto's
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

Wim Anker.jpg 599.44 kB
Wim-Anker 2.jpg 44.71 kB
wim33.jpg 50.51 kB
wim49.jpg 42.68 kB
wim52.jpg 44.93 kB
wim61.jpg 78.67 kB