CONTACT

 
THOMAS PIETERS
Kleinkunst
Een serieuze knipoog naar Nederland!

Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: november 2018 - april 2019
Lengte: avondvullend
Bijzonderheden: piano noodzakelijk
Garantiesom: € 750,00 excl. 10% AR en de wettelijke BTW
Website Thomas Pieters

Een serieuze knipoog naar Nederland!
Tekst en zang: Thomas Pieters
Piano: Guus van Marwijk

THOMAS PIETERS

Voorstelling:
Een serieuze knipoog naar Nederland!

‘Een serieuze knipoog naar Nederland!’.
De immer goed gemutste Thomas Pieters relativeert, met een rugzak vol muzikale verhalen, alle zwaarmoedigheid ons koude kikkerlandje uit. Van licht-filosofisch repertoire tot ontroerende ballades, met zijn vrolijke verschijning en verbindende performance staat een optreden van Pieters garant voor een avond vol herkenbaarheid. Ondersteund met het gevoelige toucher van pianist Guus van Marwijk weet Pieters telkens weer een brug te slaan tussen het publiek en hemzelf.

Tot op heden niet zonder succes: Pieters kon landelijk op grote mediabelangstelling rekenen toen hij zijn debuutsingle ‘Kassameisje’ uitbracht in een uitverkocht Paradiso, waarna hij die single cadeau gaf aan 70.000 (!) caissières. Zijn bijbehorende concerttour langs supermarkten werd o.a. opgepikt door 3FM, BNN, de NOS en RTL4.

Met zijn aanstekelijke performance werd hij de eerst geplaatste finalist van de Grote Prijs van Nederland (2013) en won hij de Texel-publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival (2017). De bijbehorende AKF concert-tour luidde tevens zijn definitieve overstap naar het theater in. Thomas Pieters is er klaar voor! Samen met Guus van Marwijk trekt hij er komend seizoen op uit om zijn kersverse debuutalbum ‘Vrijer dan de Dag’ aan u te presenteren.

Juryrapport AKF 2017 (Voorzitter Ruud Buurman)
We koppen eerst even de voorzet van Thomas in: nee, misschien is het ook niet typisch kleinkunst wat hij doet. Deze bescheiden, sympathieke Helmondse singer-songwriter schuurt er tegenaan, maar wel stevig genoeg. Een fijne vreemde eend in de bijt, vinden wij.
En hij maakt ons vrolijk. Daar heeft hij betrekkelijk weinig middelen voor nodig. Vlak voor je op moet nog aan de bar hangen met een biertje, daarvandaan met je hele puike pianist het trapje oplopen en spelen maar. Gewoon je charmante zelf zijn op een podium en spontaan reageren op wat je van je publiek krijgt aangereikt, dat is eigenlijk alles.
Zijn liedjes klinken vaak catchy en zijn lekker geschreven, zoals ‘Kassameisje’ waarin hij de winkeltermen slim heeft verwerkt. Veel van zijn liedjes hebben ook een leuke twist. Muzikaal is het uiteraard dik in orde, het voert ons langs vele sferen en stijlen. Maar we hebben dan ook te maken met twee voormalige studenten van de Rockacademie

Juryrapport Grote Prijs van Nederland 2014
Thomas has always given us an entertaining, humorous and watchable performance. He is a very competent musician himself as is his pianist.
Thomas can demonstrate a range of compositional skills, from serious subjects to humour and can present both equally well.
He is an engaging performer who can bring an audience into his work and make them feel a part of the performance – an important talent for any aspiring artist. This skill makes him an ideal theatre performer who can create songs that tell stories that an audience can identify with.
My only criticism would be that he sometimes seems to be a little surprised at how well he is received by an audience. He does, however, have the potential to be a very successful theatre show performer who can engage and entertain a seated audience.


 Foto's
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

Thomas - live foto 1.jpg 3.18 MB
Thomas Pieters & Guus van Marwijk Persfoto.jpg 252.46 kB
Thomas live foto 2.jpg 3.11 MB