CONTACT

 
HENK VAN DER HORST
Theater
Dat is uit het Leven gegrepen

Zaal: kleine zaal
Beschikbaar: hele seizoen
Lengte: avondvullend
Garantiesom: € 1.000,00 excl. 10 AR en de wettelijke BTW
Website
Facebook
Twitter

Dat is uit het Leven gegrepen
Tekst: Henk van der Horst en Bob van der Houven
Regie:
Techniek:
Foto:

HENK VAN DER HORST

Voorstelling:
Dat is uit het Leven gegrepen

Wegens succes geprolongeerd: de theatervoorstelling
‘Dat is uit het leven gegrepen!’
Een terugblik op Farce Majeure


Onder de titel “Dat is uit het Leven gegrepen” blikt Farce Majeure coryfee Henk van der Horst, wegens groot succes, nòg een seizoen terug op het legendarische televisie programma Farce Majeure. Bob van der Houven (bekend van Rail Away en Radio 4) vraagt Henk bij deze nostalgische terugblik naar zijn leukste anekdotes en bijzondere belevenissen achter de schermen. In deze theatervoorstelling wordt u mee op reis genomen langs nostalgische beeldfragmenten en oude sentimenten.


In september 1966, ruim 50 jaar geleden, was bij de NCRV de eerste uitzending van het TV-programma Farce Majeure te zien. Farce Majeure, dat werd gevormd door Alexander Pola, Fred Benavente, Jan Fillekers, Henk van der Horst en Ted de Braak, ging op humoristische wijze in op de actuele gebeurtenissen in ons land en de wereld.

Het programma werd enorm populair en liep onafgebroken tot 1976 op (destijds) Nederland 1. Van 1983 tot 1986 werd Farce Majeure nieuw leven ingeblazen met nieuwe afleveringen. Bekende Farce Majeure-liedjes die in het geheugen van de kijker zijn gegrifd zijn “Kiele Kiele Koeweit” (naar aanleiding van de oliecrisis) en “Het is uit het leven gegrepen". Dit laatste lied zal in de voorstelling met actueel nieuws ten gehore gebracht worden. Een voorstelling met een hoog ‘Oh ja’ gehalte en soms nog steeds verbazend bij de tijd!


 Foto's
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

Henk vander Horst.jpg 2.32 MB