CONTACT

 
BEETS MEETS ROSENBERG
Muziek
Django Tribute

Zaal: kleine- en middenzaal
Beschikbaar: hele seizoen
Lengte: middag- of avondvullend met pauze
Bijzonderheden: vleugel noodzakelijk
Garantiesom: € 2.875,00 excl. 7% AR en de wettelijke BTW
Website Peter Beets
Facebook Peter Beets

Django Tribute
Stochelo Rosenberg: gitaar
Peter Beets: piano
Martin Limberger: slaggitaar
Frans van Geest: contrabas

BEETS MEETS ROSENBERG

Voorstelling:
Django Tribute

Peter Beets meets Stochelo Rosenberg

De wonderbaarlijke muzikale chemie tussen deze twee musici staat voor speelplezier, improvisatie en culmineert in een aanstekelijke en swingende muziekshow. Twee virtuozen op gitaar en vleugel, die met hart en ziel spelen. Dat hoor je niet alleen; dat zie je en dat voel je ook.

Het treffen van deze giganten onlangs in The North Sea Jazz Club moest een vervolg krijgen. Deze pure vrijheid om te spelen én te genieten. Het gebeurt intuïtief en met schijnbaar zoveel gemak. Deze twee wisselen solo's uit, reageren op elkaar, communiceren met hun instrumenten, zwepen elkaar op in een muzikaal spel en steeds met respect voor elkaar.

De briljante klassiekers van Django Reinhardt zijn uitgangspunt voor deze tribute.

Over Peter Beets
Peter Beets is een van de meest erkende pianogiganten van onze tijd. Hij oogst wereldwijd lof en bewondering en zijn ster blijft groeien, evenals zijn creativiteit. In uiteenlopende muzikale activiteiten, van begeleider van gastsolisten van the Jazzorchestra of the Concertgebouw tot latin-jazz en zijn veelgeprezen bewerkingen van klassieke composities, blijft altijd onmiskenbaar zijn muzikale handtekening hoorbaar. In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988). Beets leverde een flinke hoeveelheid indrukwekkende CD’s af. De meest recente zijn Portrait of Peterson en Chopin meets the Blues Live. Beide kwamen uit op het platenlabel Magic Ball Jazz Records.

Over Stochelo Rosenberg
Stochelo Rosenberg is een Nederlandse zigeunerjazzgitarist, sologitarist van het Rosenberg Trio. Hij werd geboren in een zigeunerkamp in Helmond, de eerste zoon van Mimer Rosenberg en Metz Grunholz. Hij begon met gitaarspelen op tienjarige leeftijd; vrij laat voor een jongen uit een familie die volledig bestaat uit muzikanten. Hij leerde gitaarspelen van zijn vader en zijn oom Wasso Grunholz, maar leerde het meest door te luisteren naar de opnamen van zijn held, Django Reinhardt. Toen hij 12 jaar oud was wonnen Stochelo en zijn neef Nous'che Rosenberg (slaggitaar) en Rino van Hooijdonk (sologitaar) de eerste prijs in het televisieprogramma Stuif es in. Verscheidene platenmaatschappijen waren geïnteresseerd, maar Stochelo's ouders wilden hun zoon buiten de schijnwerpers laten opgroeien. Hij speelde in deze jaren samen met Nous'che en zijn broer Nonnie Rosenberg (contrabas) in kerken en op zigeunerkampen overal in Europa.
In het begin van zijn carrière speelde Stochelo op een Favino-gitaar, later kocht hij een oude Selmer-gitaar met nummer 504. Django Reinhardt speelde met een Selmer-gitaar nummer 503.
In 1992 ontving hij een gouden gitaar van het magazine Guitarist als beloning voor het opnieuw populair maken van de akoestische gitaar.
 


 Foto's
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

Peter Beets (fotograaf René Dissel).jpg 4.52 MB
Press photo PG Stochelo by Robin Señorón TRT Familia Zaantheater Cor 14 10 2016_054.jpg 13.76 MB
Peter Beets (fotograaf Piet Gispen) fc portrait.jpg 17.38 MB
Peter Beets (fotograaf Piet Gispen) fc landscape.jpg 18.07 MB
Peter Beets (fotograaf Jos Knaepen).jpg 5.94 MB
Peter Beets (fotograaf Jurjen Donkers).jpg 4.34 MB
Peter Beets (c) René Dissel en Stochelo Rosenberg (c) Robin Señorón.jpg 1.00 MB

 Techniek
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

Peter Beets meets Stochelo Rosenberg Tech Rider dec. 2019.pdf 196.92 kB
Peter Beets meets Stochelo Rosenberg Tech Rider.pdf 196.42 kB