CONTACT

 
WIM KIEFT & EDDY VAN DER LEY
Theater
Na de kopbal

Zaal: midden-en grote zaal
Beschikbaar: hele seizoen
Lengte: 75 minuten
Recette: eigen risico excl. 10% AR en de wettelijke BTW
‚Äč
Na de kopbal
Geïnterviewde: Wim Kieft
Interviewer: Eddy van der Ley
PR-foto: Esther Gebuis

WIM KIEFT & EDDY VAN DER LEY

Voorstelling:
Na de kopbal

Tijdens het EK van 1988 scoorde Wim Kieft tegen Ierland met een kopbal, acht minuten voor het einde van de wedstrijd, waardoor Nederland doorging naar de halve finale en uiteindelijk Europees Kampioen werd. Een legendarisch moment uit de geschiedenis van het Nederlands voetbal.

Na zijn succesvolle profcarrière kende Kieft (43 interlands) een heel wat minder glansrijk (privé)leven. Een cocaïne- en drankverslaving zorgde voor leugens, schulden, schaamte en eenzaamheid. Maar hij vond een weg terug en hoe! Inmiddels is hij alweer geruime tijd één van de meest populaire en deskundige, niet van de buis weg te denken, voetbalanalisten van ons land. Van voetbaltopper naar junk en van schuldsanering naar televisiecontract… Het kan verkeren!

Hoe het Kieft verging tijdens de grootste pieken en de diepste dalen en bij zijn ‘comeback’, daarover wordt hij bevraagd door Eddy van der Ley, schrijver, journalist en theatermaker, die ook theatercolleges doet met onder meer Willem van Hanegem en Bas Nijhuis.

Van der Ley weet als geen ander de boel aan te zwengelen en Kieft de juiste vraag op het juiste moment te stellen zodat het een meer dan interessante avond wordt.

Een verhaal over tegenslagen en hoop, over eenzaamheid en veerkracht, over strijd en overwinning. Gebracht met veel zelfspot. Een ‘must’ om bij te wonen.
 


 Foto's
 PreviewBestandsnaamAfmeting  

Wim Kieft (c) Esther Gebuis.jpg 3.71 MB
Wim Kieft bij vv Hoogeveen foto Mario Hofstee.jpg 1.13 MB
Wim Kieft en Eddy van der Ley bij vv Hoogeveen foto Mario Hofstee.jpg 913.56 kB
Wim Kieft bij VV Zeddam 2017.8.JPG 2.18 MB
Wim Kieft ZVS 19 nov 2015 043.JPG 1.15 MB
Wim Kieft ZVS 19 nov 2015 031.JPG 1.02 MB
Eddy van der Ley.2.JPG 6.10 MB
Wim Kieft ZVS 19 nov 2015 049.JPG 1.06 MB